Zobowiązanie do złożenia odpisu odpowiedzi na apelcację

• Autor wątku Autor wątku sebanoseban
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sebanoseban

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam,

Proszę o pomoc w zrozumieniu pisma przewodniczącego sekretariatu sądu okręgowego wydziału cywilno-odwoławczego.

Otóż w sądzie I instancji wygrałem sprawę o zapłatę z poprzednim pracodawcą. Ja przed sądem wystepowałem sam natomiast firma miała radcę/pełnomocnika procesowego. Pełnomocnik w terminie złożył apelacje do sądu odwoławczego.

Na ową apelacje odpowiedziałem wysyłając pismo w terminie 2 tygodni.

Dzis natomiast otrzymałem z Sekretariatu Sądu Okręgowego z Wydziału Cywilno-Odwoławczego pismo w którym "zgodnie z zarządzeniem Przewodniczącej z dnia 30.08.2014 zobowiązuję Pana do złożenia odpisu odpowiedzi na apelację - w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego zobowiązania".

Jak mam to rozumieć? Przecież ja swoją odpowiedź na apelację wysłałem bezposrednio do owego sądu. Czy oni nie otrzymali mojego pisma czy co, bo juz zgłupiałem?

dziękuję z góry za pomoc

złożenia odpisu odpowiedzi na apelację - w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego zobowiązania".

oznacza to nic więc jak, wysłać do Sądu kopię wniesionej przez Ciebie odpowiedzi na apelację

Odpis składa się w celu doręczenia go stronie przeciwnej. Jeden egzemplarz idzie do akt (dla sądu), drugi dla strony przeciwnej. Jeśli złożyłeś tylko jedno pismo, to musisz uzupełnić brak - tak jak napisał tomosus - poprzez złożenie odpisu (kopii) pisma do sądu.

Mam nadzieję, że nie muszę tego złożyć "do rąk własnych" tylko tak jak pierwsze pismo tak i to drugie mogę wysłać poleconym.

Albo składasz osobiście w biurze podawczym sądu, albo wysyłasz do tego sądu listem poleconym.

Powrót