Został napadnięty a jest oskarżony

• Autor wątku Autor wątku anonim161
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anonim161

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Mój mąż został zaatakowany przez mężczyznę w Wielkiej Brytanii na tle rasistowskim. W obronie oddawał ciosy mężczyźnie i próbował uciekać, ale ten nie dawał za wygraną i go przytrzymywał. Walka toczyła się dłuższą chwile i po tym incydencie mój mąż został od razu zatrzymany na 24. Został mu postawiony zarzut zakłócania porządku i zostało mu wyliczone, że zadał ponad 20 ciosów dla tamtego mężczyzny. Mężczyzna nie trafił do szpitala i nic mu się nie stało. Mój mąż dostał adwokata z urzędu. Po dwóch tygodniach odbyła się pierwsza rozprawa i okazało się,że to mój mąż jest oskarżony. Tamten człowiek dostał 100 godzin społecznych i na tym zakończyła się jego rozprawa. Dla mojego mężą zmienili zarzut z zakłócania porządku na napaść i pobicie. Adwokat doradził mu aby do niczego sie nie przyznawał i tu zaczęła sie cała sprawa ... Było pare rozpraw i adwokat poprosił o przeniesienie sprawy do sądu najwyższego aby walczyć o uniewinnienie mojego męża i cały czas do tego go namawiał. Sprawa ciągnęła się prawie rok i gdy był już ustalony termin rozprawy w sądzie najwyższym to adwokat powiedział,że będzie najlepiej jak napisze orzeczenie, że przyznaje się do pobicia , ale to on został napadnięty i wszystko było w samoobronie . Mój mąż posłuchał się adwokata i napisał list. Dzisiaj okazało się,że musimy zapłacić 900£ za opłacenie całej rozprawy sądowej. Będzie miał spotkanie z kuratorem i on oceni całą sprawę i pomoże wymierzyć karę. Czy da się coś zrobić z tym,że najpierw adwokat próbuje bronić mojego męża a później naklania go do przyznania się do winy i nie informuje o poniesieniu wszystkich kosztow sądowych ... POMOCY!! Czy da się jeszcze coś zrobić?

Czytaj więcej na Infor.pl: Prawo karne - Sprawy karne - Forum dla księgowych i kadrowych - księgowość i kadry - INFOR.pl

Ostatnia edycja:
Koniecznie spróbój w Ambasadzie. Mają tam fundusze i prawników dla Polaków.

Prwnik z urzedu Was oklamal. Celowo ciagnal cala sprawe az do crown court aby wysepic jak najwiecej kasy z legal aid. Jezeli poszlo do crown court to bardzo niedobrze. To moze sie skonczyc wiezieniem. Jaki zarzut?

Powrót