zostalem oszukany

• Autor wątku Autor wątku opos33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

opos33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam jakiś czas temu została mi złożona propozycja napisania aplikacji w zamian za 50 % udziałów. z wyliczeń wyszło ze po około roku działania powinniśmy zarabiać ok 380 tys euro na czysto do podziału na 2. pomyślałem ze jest to coś nowego i przydatnego wiec zgodziłem się. osoba która wyszła z ta propozycja zgodziła się na pokrycie wszystkich kosztów ja miałem zająć się strona techniczna. dopracowałem pomysł i go ulepszyłem. po przedstawieniu pierwszej wersji projektu mój inwestor był zadowolony. spotkaliśmy się w celu dogadania warunków umowy spisaliśmy a dokładnie on spisywał ręcznie wszystkie propozycje punktów umowy i rozwoju firmy na które wpadliśmy podczas rozmowy ja zrobiłem ksero kartki a on zabrał oryginalna wersje(na obu nie ma naszych podpisów). wysłałem mu screeny z aplikacja na maila z podpisem "nasz projekt" ale nie dałem mu samej aplikacji ani kodu który mam u siebie na komputerze. teraz jak już wszystko mamy dopracowane on nagle mi oznajmia ze zrobi to sam. co mogę w takiej sytuacji zrobić? całość dzieje się na terenie niemiec

Witam
1. Czy koszty, ktore zostaly uzgodnione zostaly pokryte?
2. Z tego co Pan opisal to raczej nie mozna mowic o tym, iz umowa zostala sporzadzona co jednak nie znaczy, ze jest Pan na straconej pozycji, poniewaz umowy ustne, a taka zostala zawarta, sa obligatoryjne jednakze trudniej o ich udowodnienie.
3. Miala to byc aplikacja tworzone przez dwie osoby prywatne czy firmy?
Jestem studentka prawa w Niemczech i mam nadzieje, ze bede mogla jakos pomoc.

Powrót