P
piotr95p
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam 19 lat i jednocześnie jestem tegorocznym maturzystą, dostałem propozycje pracy za granica, wymaganie to to że muszę być miesiąc osoba bezrobotną. a Więc zaraz po ukończeniu szkoły średniej tj. 28 kwiecień udałem się du PUP, dostałem decyzje o tym że jestem osoba bezrobotną ok, dostałem kartkę, z datami na które muszę się stawić, tj. 20 maj i 28 lipiec, lecz nie zorientowałem się że 20 maj to obowiązkowe spotkanie, bardziej informacyjne. Przed złożeniem dokumentów u pośrednika pracy, kazano mi sie upewnić czy jestem na liście, dzisiaj dzwoniąc do PUP dowiedziałem się że zostałem skreślony na 120 dni...
Przez co utraciłem ubezpieczenie zdrowotne, szanse pracy- jednym słowem WSZYSTKO, ponieważ nie wybieram się na studia, przyznam ze mam nieciekawą sytuacje materialną. W tym okresie czasu miałem dużo na głowie, (matury ustne, wypadek przyjaciela, który leżał w szpitalu, oraz męczyła mnie alergia) Dowiedziałem się że mogę napisać odwołanie do wojewody, jednak moja ostatnia matura ustna była 16 maja, poradzono mi abym poszedł do byłej szkoły po zaświadczenie że w okresie czasu od 9 do 30 maja odbywały się matury ustne i to zaświadczenie dołączyć do odwołania. Proszę o porady co robić, na prawdę gdybym wiedział że tak to się skończy to bym się tam stawiał nawet codziennie przez tydzień, lecz teraz nie ma co gdybać, proszę o porady... :/