A
Anglik22
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam ja z bratem pracujemy w anglii do polski zjezdzamy tylko na swieta i na wakcje. Mlody gowniaz majacy 15 lat zawsze zalatwial nam taniej jakies sprzety np. kino domowe itp. (sprzet byl legalny) nigdy nie bylo problemow dawalismy kase i przynosil nam sprzet (podejrzewam ze troche na nas przycinal i pewno zamawial z allegro), ale ogolem nigdy nie bylo zadnego problemu. na wakacje brat chcial monitor do komputera a ja plazme, przyniusl nam na plytce zdjecia roznych telewizorow i monitorow, z bratem wybralismy co trzeba dalismy mu kase ok. 3000zl i dziwne bylo dosc dlugie oczekiwanie zadzwonilem do niego i sie okazalo ze trza czekac i czekac po dluzszym czasie zaczelismy zadac od niego pieniedzy, ale on powiedzial ze dal je jakiemus kolesiowi ktory sprowadza te rzeczy z Chin i ma teraz wylaczony telefon ale ma sie odezwec, pozniej sie okazalo ze ten gosciu sie wogole nie odzywa i ma caly czas wylaczony telefon, woec pomyslalem ze moze ten lebek wziol kase dla siebie i go troche postraszylismy ze ma oddac kase bo dostanie wpi..... on sie rozplakal i powiedzial ze na prawde dal mu ta kase w sumie mu wierze itp. Ale teraz pytanie jak odzyskac kase od tego lebka moja dziewczyna i brat widzieli jak dawalismy mu kase itp. I teraz czy pojscie na policje cos da? czy policja cos zdziala w tej sprawie? z drugiej strony jest nam to nie na reke bo jak by byla sprawa to bys my musieli zjezdzac do polski.. jesli bym juz poszedl na policje to nie zostal bym wysmiany i odeslany do domu ze to jakis zart ze dalismy lebkowi 3 tys zl?? z tego co wiem od rodzicow pieniedzy nie odzyskamy bo jego matka zarabia min. krajowa a ojca nie ma. Co by lebek musial powiedziec zeby sie z tego wykrecic a co powiedziec zeby go jakos ukarano? bo bym zlozyl sprawe na policje i pozniej niby moglbym mu powiedziec ze juz mi przeszlo i chce ja odwolac ale sie nie da i np. rozmawialem z prawnikiem i mowil ze jakbys powiedzial taK : "......", to bys sie z tego wykrecil (a bym go wrobil troszeczke). Jak polecacie ta sprawe zalatwic?? Prosze o jak najszybsza odpowiedz.