Zostawiony towar przy kasie i brak paragonu.

• Autor wątku Autor wątku kgpatryk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kgpatryk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam.

Zrobiłem dziś zakupy w ***, podczas płacenia doszło do małego zamieszania, jeden z towarów miał jak się później okazało naklejony inny kod kreskowy, w miejsce prawidłowego zawyżając przy tym cenę ponad dwukrotnie. Prawdopodobnie gdybym nie kupował już tego produktu wcześniej w ogolę bym nie zwrócił uwagi na to. W wyniku tego zamieszania zapomniałem zabrać jednej rzeczy z lady. Wrodziłem się dosłownie 5 minut później kiedy w samochodzie zobaczyłem brak.

I tutaj zaczynają się schody. po 40 minutach czekania przy informacji, udało im się w końcu ustalić, której transakcji dotyczy problem. Na kamerach dobrze widać, ze ja to ja, że towar został opłacony, ale towaru nie wydadzą bez paragonu. Co mogę w tej sytuacji zrobić?

Pozdrawiam
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
kgpatryk napisał:
Na kamerach dobrze widać, ze ja to ja, że towar został opłacony
Widziałeś nagranie ?
Co stało się z towarem po Twoim odejściu od kasy ?

Witam, nie, nagrania nie widziałem. Zostałem jedynie poinformowany przy punkcie obsługi, że znaleźli nagranie z kamery przy kasie, poinformowałem ich przed tym co kupiłem, i jaki był problem z zawyżona ceną.
Wszystko się zgadza, ale Państwo twardo twierdzą, że mimo, że widzą, że jestem osobą na nagraniu to towaru bez paragonu nie wydadzą.

Niestety nie wiem co się z nim stało, ale nikt z innych klientów go nie zabrał. Dalej nie dopytywałem, chciałem zadzwonić do Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów ale infolinie maja tylko do godziny 18.

Ostatnia edycja:
kgpatryk napisał:
Witam, nie, nagrania nie widziałem
Zatem dlaczego z taką stanowczością stwierdziłeś;
kgpatryk napisał:
Na kamerach dobrze widać, ze ja to ja, że towar został opłacony
Przykro mi, nic w tej kwestii nie zrobisz.

Kanas napisał:
Zatem dlaczego z taką stanowczością stwierdziłeś;

Przecież napisałem, że pracownicy obsługi sami przyznają, że wszystko dobrze widać na nagraniu, zarówno mnie, zostawiony towar i na podstawie ich danych, za które konkretnie zakupy zostało zapłacone.

Państwo twardo twierdzą, że mimo, że widzą, że jestem osobą na nagraniu to towaru bez paragonu nie wydadzą.

Ostatnia edycja:
kgpatryk napisał:
Przecież napisałem, że pracownicy obsługi sami przyznają
Co w tym dziwnego ?
Mają przyznać, że kamera nie działa, że jest słabej jakości, że nie widać itd.
Jesteś w stanie udowodnić, że za towar zapłaciłeś, zostawiłeś go przy kasie, nikt z kolejnych kupujących go nie zabrał ?

Powrót