D
danny_boy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
No właśnie sprawa wygląda tak, zleciłem firmie odzyskanie moich pieniędzy (zaległe wynagrodzenie + ekwiwalent za urlop) sprawa ciągneła się prawie rok w końcu straciłem cierpliwość i poinformowałem ową firmę iż chcę zrezygnować z ich obsługi i nie chcę już tej kasy. Po jakimś czasie spotkałem się z komornikiem spytać jak temat wygląda i on poinformował mnie że zostało złożone pismo do sądu iż rezygnuję z roszczeń i komornik nie może mi już nic pomóc. OK pomyślałem w sumie zależało już mi tylko na świętym spokoju a że i zarobki mi się poprawiły pomyślałem pal licho kasę. Od tamtego czasu mineło prawie 2 lata (od wygranej sprawy w sądzie pracy około 4 lat) niedawno przypadkiem w jednym z urzędów gminy dowiedziałem się iż urząd ma do zwrotu sporą ilość pieniędzy dla tej firmy (branża budowlana) w której pracowałem ale nie wie nawet komu to oddać (zmiany siedziby, wiele procesów, olbrzymie zadłużenie - wszystko to o tej firmie). Pytanie czy mogę odzyskać jeszcze w jakiś sposób moje pieniądze mając wiedzę gdzie komornik mógłby je uzyskać mimo iż mineło tyle czasu i zrezygnowałem z roszczeń ?