Zrobienie zdjęcia bez mojej zgody

• Autor wątku Autor wątku Ironia93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Ironia93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam pewien problem,wczoraj wydarzył się u mnie nieprzyjemny incydent z jednym z klijentów u mnie w pracy. Otóż po sprzeczce, którą owy pan stworzył będąc z resztą pod wpływem alkoholu, zostało wykonane zdjęcie w celu jak on to stwierdził "skargi do menagera" oświadczyłam mu iż nie życzę sobie żeby mnie fotografował i żeby natychmiast isunął owe zdjęcie. Jedyne co usłyszałam to groźby i obelgi w moją stronę. Wszystko oczywiście nagrane zostało na monitoring, dziś szefowa udała się do jego miejsca pracy aby powiadomić go o tym że jeżeli wysłał gdziekolwiek moje zdjęcie czekają go konsekwencje prawne. Czy rzeczywiście mogę coś z tym zrobić?? Ten człowiek nie jest poważny i nie wiem co może jeszcze z tym zdjęciem zrobić. Czy jeżeli rzeczywiście wysłał maila z moim zdjęciem to mogę podjąć kroki prawne ??

Ironia93 napisał:
... Czy rzeczywiście mogę coś z tym zrobić?? ...
Nic do póki zdjęcie nie zostanie rozpowszechnione. Wysłanie maila nie jest jeszcze rozpowszechnieniem.
[FONT=&quot]Użyj też opcji - szukaj bo temat był wielokrotnie omawiany.[/FONT]

Ironia93 napisał:
żeby natychmiast isunął owe zdjęcie

Na jakiej podstawie?

Ironia93 napisał:
powiadomić go o tym że jeżeli wysłał gdziekolwiek moje zdjęcie czekają go konsekwencje prawne.

Na jakiej podstawie?

Ironia93 napisał:
Ten człowiek nie jest poważny

To Ty wysuwasz żądania i ostrzeżenia bez żadnej podstawy prawnej.

Zdjęcia można robić każdemu. Nie można ich rozpowszechniać. Jak już zostało tu powiedziane, wysłanie maila nie jest rozpowszechnianiem.

Powrót