Zrzeczenie sie prawa do swojego majatku

• Autor wątku Autor wątku a29ska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

a29ska

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam

Jestem przed rozwodem,na mężu ciążą długi z tytułu niepłacenia czynszu,prądu,energia.
Jesteśmy w trakcie sprawy rozwodowej. Proponuje mężowi zrzeczenie się prawa do własności polowy mieszkania na rzecz małoletniej córki.Mąż zgadza się na taki warunek.Dodam iż ja spłacę dług za jego zrzeczenie.Moje pytanie brzmi czy trzeba to przeprowadzić aktem notarialnym a czy może są inne wyjścia,rozwiązania z tej sytuacji i czy w ogóle jest możliwe zmienienie aktu rozwodowego bez prawomocnego wyroku sadu.
Pani Notariusz orzekła, że zrzeczenie się na rzecz na małoletniej córki może nastąpić tylko przez obojga rodziców. Czy pani notariusz ma racje??? Czy jak pytałam wcześniej jest inne wyjście z tej sytuacji??

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Skoro jesteście przed rozwodem a nie macie rozdzielności to macie majątek wspólny, więc możecie nieruhomoscią dysponować tylko wspólnie.

asesor in spe napisał:
Skoro jesteście przed rozwodem a nie macie rozdzielności to macie majątek wspólny, więc możecie nieruhomoscią dysponować tylko wspólnie.

Rozumiem,że i ja muszę przepisać swoją część na córkę???? Sam on nie może zrzec się??

Powrót