Zrzekanie się obywatelstwa a sprawa o alimenty

• Autor wątku Autor wątku Phen0m
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

Phen0m

Witam.
Chciał bym się zrzec polskiego obywatelstwa ale szukają mnie za alimenty. Na stronie ambasady polskie znalazłem informacje o tym że jak chce się zrzec polskiego obywatelstwa to należy spełniać kilka punktów.
oświadczenie na piśmie, podpisane i datowane o zrzeczeniu się obywatelstwa polskiego (wystarczy stwierdzić "Oświadczam, że zrzekam się obywatelstwa polskiego");
oświadczenie na piśmie, podpisane i datowane, że nie toczy się przeciwko wnioskodawcy postępowanie sądowe;
poświadczone urzędowo kopie ważnych dokumentów potwierdzających tożsamość i obywatelstwo wnioskodawcy (paszport polski i obcy);
odpis skrócony aktu urodzenia;
odpis skrócony aktu małżeństwa;
życiorys sporządzony własnoręcznie w języku polskim, podpisany i datowany;
aktualną fotografię paszportową;

Egzekucja komornicza moim zdaniem to nie postępowanie sądowe. Sprawa w sądzie się odbyła i koniec.
Rodzą się dwa pytanie tutaj i proszę was o poradę lub abyście się wypowiedzieli co o tym myślicie.
Pierwsze to takie czy ja w ogóle mogę składać dokumenty o zrzeczenie się obywatelstwa a drugie to takie czy jak będę już miał obywatelstwo innego kraju to czy służby z polszy będę mogły dalej mnie "szukać'

Nie pomagamy tu osobom, które się ukrywają, w uniknięciu odpowiedzialności.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót