ZUS kontynuacja

• Autor wątku Autor wątku solarka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

solarka

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Od przeszło 30tu lat kontynuje ubezpieczenie w PZU. Po odejściu z pracy nadal płaciłam składki jako kontynuacja ubezpieczenia. W październiku 2020r zmieniałam uposazonych i jednocześnie podwyższyłam składkę ubezpieczenia. Tym samym zawarłam nową umowę ale cały czas była to kontynuacja ubezpieczenia. W e wrześniu 2021 przeszłam na emeryturę, w składkach nic się nie zmieniło dalej kontynuuję ale w styczniu tego roku dostałam na adres e-mail taka informację :
Szanowni Państwo,

uprzejmie informujemy, że zgodnie z decyzją PZU program Kontynuacji ubezpieczenia grupowego w PZU z dniem 28.02.2022r. ulega zakończeniu. Oznacza to, że miesiąc luty będzie ostatnim miesiącem ochrony PZU w ramach programu grupowego.
Prosimy o nieopłacanie składki za marzec (płatnej do 20 lutego).

Jednocześnie informujemy, że istnieje możliwość kontynuowania ochrony ubezpieczeniowej w ramach umowy indywidualnej PZU. W tym celu należy zgłosić się do najbliższego oddziału PZU Życie.
W celu zachowania ciągłości ubezpieczenia zachęcamy zgłosić się do oddziału przed wygaśnięciem odpowiedzialności w grupowym ubezpieczeniu.

--
Z wyrazami szacunku
Zespół easIT

Wiadomość wysłana automatycznie. Prosimy na nią nie odpowiadać.
Czy PZU może tak jednostronnie i w taki sposób rozwiązać ze mną tę umowę? Tak to przynajmniej rozumiem. Dziękuję za podpowiedź.

Może. Jest to grupowe ubezpieczenie. Kończy się polisa dla całej grupy i koniec.

Powrót