Zus-korespondencja

• Autor wątku Autor wątku beauty.com@wp.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

beauty.com@wp.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam taki problem z wezwaniem na kontrolę zasadności zwolnienia ZUS ,wysyłają oni Listy zwykłe tzw ekonomiczne bez potwierdzenia odbioru , a co w przypadku gdy taki list nie dojdzie ? Jak mam udowodnić ze nie dostałam żadnej korespondencji ktoś wie jakie są koszty spraw sądowych z zus ?

Odwołanie zus

Jak napisać ODWOŁANIE DO DECYZJI ZUS JAKIE SĄ KOSZTY SĄDOWE ITP

W toku postępowania odwoławczego wskazuje, że nic nie dostałeś, i wtedy to ZUS musi dowodzić, że doręczyl wezwanie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Decyzje o przyznaniu renty wysłali mi poleconym, decyzje o odmowie przyznania wysłali zwykłym. Też się nad tym zastanawiałam. Bandyty jedne. Odwołanie możesz napisać sama to co uważasz w miarę zwięźle lub iść do radcy/adwokata aby Ci takie pismo napisał. Nic się nie płaci za postępowanie w sądzie.

Ja zapłaciłam za takie pismo u radcy 200 zł, czcionka na maksa powiększona, pismo w ogóle nie było tego warte. Sama mogłam to napisać tak jak uważałam.

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: Odwołanie zus

beauty.com@wp.pl napisał:
Jak napisać ODWOŁANIE DO DECYZJI ZUS JAKIE SĄ KOSZTY SĄDOWE ITP
Za wniesienie odwołania do sądu ubezpieczeń społecznych się nie płaci. Ryzykujesz co najwyżej konieczność zapłaty na rzecz ZUSu kosztow zastępstwa procesowego przez ich radcę prawnego, o ile przegrała sprawe (180 zl).

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Powrót