P
PawelK88
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam.Opiszę krótko moją przygodę z ZUSem.Otóż z końcem marca 2018 roku wygasła mi renta i jak to bywa w tym przypadku trzeba stawić się na komisję lekarską.Na dwóch komisjach lekarskich stwierdzono, że jestem zdrowy jak ryba ( mimo, że choruję od urodzenia ), a więc sprawę skierowałem do sądu pracy ( tak jak 3 lata temu ) Sąd zlecił powołanie biegłego sądowego z zakresu medycyny, który stwierdził, że należy przyznać mi rentę.
20 marca odbyła się rozprawa sądowa, którą wygrałem ( w między czasie ZUS po zapoznaniu się z opinią biegłego poinformował sąd, że nie będzie się odwoływał od tej opinii ) jednak do tej pory nie otrzymałem wyrównania.
Wiem, że ZUS ma miesiąc czasu na wypłatę od uprawomocnienia się wyroku, a więc od daty 20 kwietnia.Dziś jest 20.05, a nie mam pieniędzy.
Czy sprawę już zgłosić do Zusu ?A może "papierki" zawieruszyły się w sądzie ? Czy może Zus nie zmieni terminu płatności i tak jak zawsze otrzymam rentę,ale 15.05 ?
Zapraszam do dyskusji
20 marca odbyła się rozprawa sądowa, którą wygrałem ( w między czasie ZUS po zapoznaniu się z opinią biegłego poinformował sąd, że nie będzie się odwoływał od tej opinii ) jednak do tej pory nie otrzymałem wyrównania.
Wiem, że ZUS ma miesiąc czasu na wypłatę od uprawomocnienia się wyroku, a więc od daty 20 kwietnia.Dziś jest 20.05, a nie mam pieniędzy.
Czy sprawę już zgłosić do Zusu ?A może "papierki" zawieruszyły się w sądzie ? Czy może Zus nie zmieni terminu płatności i tak jak zawsze otrzymam rentę,ale 15.05 ?
Zapraszam do dyskusji