zwarcie w mieszkaniu

• Autor wątku Autor wątku Kajka54321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kajka54321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, w sierpniu nastąpiło zwarcie w moim mieszkaniu „poszło” kilka sprzętów w tym między innymi laptop. Firma ubezpieczeniowa zwróciła mi za naprawę lub wymianę sprzętów, w tym za naprawę laptopa. Cały czas ciągnie się sprawa laptopa. Zaniosłam do serwisu zdiagnozowano uszkodzenie dysku wymieniono dysk, dostałam fakturę i ekspertyzę, na tej podstawie ubezpieczenie pokryło koszty naprawy. Problem w tym że zaraz po odbiorze laptopa z serwisu pojawiły się te same usterki. Serwis zadeklarował kolejną naprawę (w ramach opłaconej usługi). Laptop dwukrotnie wracał do serwisu, pojawiły się kolejne usterki. Od ostatniego razu (wrzesień) laptop cały czas przebywa w serwisie, serwis twierdzi ze naprawa była skuteczna, a powstałe usterki nie wynikają z ich winy. Wymieniliśmy między sobą kilka pism (sprawę tą kilkakrotnie konsultowałam z Rzecznikeim Praw Konsumenta). W grudniu złożyłam reklamację z tytułu rękojmi gdzie domagałam się zwrotu za naprawę, ponieważ laptop pozostaje dalej uszkodzony. Serwis wyraził zgodę pod warunkiem ze: zwrot wyczerpuje moje żądania w stosunku do nich, zwrócony zostanie dysk. Skontaktowałam się z ubezpieczycielem (telefonicznie) i otrzymałam info że dla nich sprawa jest zamknięta,a z pieniędzmi mogę zrobić co chcę. Naprawa według mnie nie została wykonana (jeśli nastąpi korekta faktury i zwrot dysku z komputera), ponadto obawiam się że po odbiorze mogą wyjść jeszcze inne usterki. U Rzecznika Praw Konsumenta poinformowano mnie że muszę poinformować na piśmie ubezpieczyciela o zwrocie pieniędzy (bo oni za to płacili). Rzecznik Finansowy doradził mi abym złożyła reklamację do firmy ubezpieczeniowej, u innego źródła poinformowano mnie że powinnam się zwrócić do firmy ubezpieczeniowej o ponowne rozpatrzenie sprawy. Chcę się do nich zwrócić o zwrot kosztów naprawy w innym serwisie (obawiam się że mogą być wyższe).

Powrót