Zwolnienie dyscyplinarne..

• Autor wątku Autor wątku Zniesmaczona12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zniesmaczona12

Witam serdecznie ;)
Mam pewien problem, a mianowicie chodzi o mojego pracodawce. Pracuje w pewnej firmie w Dublinie od ponad 2 lach. Na tzw. 'kontrakcie' mam status geneal operative. Praca polega na pakowaniu, oklejaniu warzyw i owoców. Od mniej-więcej pół roku pracodawca powiedział mi ze mam sprzątać offices, łazienki, kantynę. Oczywiście się zgodziłam, gdyż nie miałam przepracowanych 2 lat i się bałam że po prostu mnie zwolni. Ostatnio powiedziałam menagerowi że nie będę już dłużej sprzątać, że jest to praca nie wdzięczna i z tego rezygnuje. No i tu się właśnie zaczęło... Mój pracodawca powiedział że skoro nie chcę sprzątać to mam odbić kartę i iść do domu. Wtedy poprosiłam żeby napisał mi to na kartce, dlaczego mam iść do domu, jaki jest tego powód. Oczywiście nic nie dostałam, natomiast powiedział że da mi trzy dni pod rząd naganę, i to będzie prowadziło do zwolnienia dyscyplinarnego.
Moje pytanie brzmi : Czy on ma takie prawo zwolnic mnie za to że nie chcę sprzątać? W umowie nie mam napisane 'cleaner'..
Bardzo proszę o poradę co mam zrobić w tej sytuacji.
Pozdrawiam

a zakres obowiązków wyszczegolniony jest w kontrakcie ? albo w regulaminie firmy ?
jesli chodzi o zmiane kontraktu , zmiane warunków stanowiska czy obowązków to chyba pracodawca ma prawo to zrobić a Ty masz prawo tego nie przyjąć , i się rozchodzicie

Co tu więcej chciałbyś zrobić jeszcze ?

Powrót