M
Markla1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Mój problem polega na tym iz mam stwierdzoną chorobe kręgosłupa lędzwiowego dyskopatia ,2 przepukliny ,torbiele ,przeciażenie i zwyrodneinie kręgosłupa z inwazja na korzenie nerwowe .Lekarz chciał mi dać kilkakrotnie dłusze zwolnienie ale ja mam dylemat ,poniewaz obawiam się jesli dostane wezwanie do lekarza orzecznika Zus w celu weryfikacji zwolnienia to lekarz uzna ze jest zasadne i dowiedziałam się ze jeśli uzna że jest zasadne pracowdawca musi mnie zwolnić z racji iż nie moge pracować na danym stanowisku ,ze względu na schorzenie czy rzeczywscie tak jest .?Jeśli rzeczywiście nie moge pracować na danym stanowisku co wtedy czy automatycznie równoznaczne jest to ze ZUS musi mi przyznac rente chorobową .Jak to w praktyce wygląda jeśli nie jestem w stanie pracować ,czy automatycznie jestem uprawniona kwalifikowana do renty na swój wniosek .
Skoro pracować nie mogę i ZUS to potwierdzi ,pracodawca mnie zwolni i co dalej zostaję bez pracy i bez renty .
Bardzo prosze o wyjasnienie tej kwesti i pomocy .
Skoro pracować nie mogę i ZUS to potwierdzi ,pracodawca mnie zwolni i co dalej zostaję bez pracy i bez renty .
Bardzo prosze o wyjasnienie tej kwesti i pomocy .