brzezinek777 napisał:
dziękuję bardzo za odpowiedź.
Bardzo proszę.
brzezinek777 napisał:
fakt. Taki ze l4 będę mam od hirurga czy hirurg na zwolnieniu powinien wpisać adres mojego pobytu jako adres ośrodka w którym będę na terapii
Absolutnie. Aczkolwiek zależy to od Pana, czy chce Pan, by pracodawca wiedział, iż przebywa Pan na takim, a nie innym oddziale.
Tak jak wyżej już Panu pisałem - Nie ma Pan obowiązku informowania pracodawcy o rodzaju oddziału, w tym przypadku iż jest to oddział Psychiatryczny.
Pracodawcy nie powinno obchodzić, na jakim oddziale Pan leży. Informacja, iż jest Pan w szpitalu w zupełności powinna wystarczyć. Chyba, że Pan tak bardzo chce informować pracodawcę o tym, że jest to szpital Psychiatryczny - Tutaj wybór należy do Pana.
Ja ze swojej strony na przykład bym nie informował pracodawcy, iż jest to taki, a nie inny szpital. Po prostu - leżę w szpitalu.
brzezinek777 napisał:
Czy mam powiedzieć hirurgowi o tym leczeniu, czy porostu niech wpisze adres mojego meldunku a w razie kontroli wysłać do ZUSu zaświadczenie o pobycie w takim ośrodku
Adres pobytu - Adres Pana zamieszkania.
brzezinek777 napisał:
Nie chciałbym mieć problemów w razie takiej kontroli że nie jestem w miejscu zamieszkania podczas hospitalizacji na złamanie palca. Bo nie ma sensu dawać dwóch zwolnień z pobytu w szpitalu psychiatrycznym i od hirurga skoro odbywać się będzie to w jednym czasie. Proszę o odpowiedź.
A o jakich kłopotach Pan mówi ? Z jakiej racji kłopoty? Tak, jak Panu pisałem wyżej. Nie ma Pan obowiązku chodzić z napisem na czole '' Leżę w psychiatryku ''.
Po prostu, ZUS sam z automatu już widzi, że leży Pan w szpitalu, a zatem zwolnienie jest uzasadnione. I nie będzie Pana wzywał na kontrolę, gdyż informacja ubezpieczeniowa z Pana zwolnieniem widnieć będzie w systemie ZUS, a zatem także informacja, iż jest Pan w szpitalu. Dzieje się tak, ponieważ KAŻDY szpital, przyjmując pacjenta na oddział, automatycznie sprawdza jego dane ubezpieczeniowe, oraz wprowadza do systemu informacje o szpitalu, w którym się Pan znajduje.
Wobec tego, mając czarno na białym, dlaczego mieliby Pana kontrolować ?? Oni kontrolują tych, co załatwiają 'lewe' zwolnienia, na przykład podczas których ciężko pracują, bądź są na wczasach.. W takim przypadku zwolnienie należy unieważnić.
Jednak w Pana przypadku - STANOWCZO NIE .
Dlaczego ? - Ma Pan podstawę.
Mając na uwadze całokształt, informuję jak wyżej.
Z poważaniem.