Zwolnienie lekarskie dłuższe niż 28 tygodni wypadek w pracy UK

• Autor wątku Autor wątku Klaudyna24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Klaudyna24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Proszę o dopowiedz na moje pytanie ;

Piotr przebywa na zwolnieniu lekarskim już od 6 miesięcy ( 6 lipca minie dokładnie pół roku ). Zwolnienie będzie dalej kontynuowane ze względu na jego stan zdrowia. Obecnie dostaje pełne wynagrodzenie. Co może się stać po upływie 28 tygodni na zwolnieniu lekarskim ?

Witam:)
Proszę skontaktować się z Job Centre. Najlepiej jak najszybciej. Oni Was poinstruują jakie dokumenty i formy złozyć. Ja miałam podobną sytuację. Ale miałam tez pecha ponieważ Job Centre-pisze to ku przestrodze-zagubił moje papiery aż czterokrotnie!!! Gdyby wystapiły jakiekolwiek problemy,proszę się udać do CAB. Oni pomogą gdyby Job Centre zawodziło. Ufajmy, że Was to nie spotka:) Pozdrawiam:)

Piotr jest już umówiony na spotkanie w CAB i był w Job Centre. Oficjalnie nie jest jeszcze zwolniony z pracy, szukamy jeszcze innych rozwiązań z tej trudnej sytuacji . Czy pracodawca powinien poinformować oficjalnie o tym że Piotr zostanie zwolniony po upływie tych 28 tygodni ? a jak długo trwają procedury w Job Centre od zgłoszenia (wypełnienia formularzy itd) do wypłaty pierwszych pieniędzy ? Piotr płaci 120 funtów tygodniowo za mieszkanie.

Piotr powinien otrzymać druk bodajże P11z zakladu pracy. Jest to raport,w którym zestawiono mu otrzymane chorobowe w nowym roku podatkowym. Ten dokument powinien okazac w Job Centre. Pytasz jak długo trwa procedura? Powinna być w miarę szybko podjeta decyzja. Ja czekalam przez niedbalstwo JC prawie 4miesiace. Kwota do 13-stu tyg to około 65f/tydzień. Kwota marna ale powinien ubiegać się o CB i HB. Około 13 tygodnia powinien zostać wezwany na komisję lekarską. Narazie to tyle. Zaznaczam, że gdyby nastapiły jakiekolwiek opóźnienia to proszę udać się do CAB. Pozdrawiam:)

Ostatnia edycja:
Powrót