Zwolnienie z aresztu tymczasowego

• Autor wątku Autor wątku Sylwia321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sylwia321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich. Mój narzeczony dostał areszt tymczasowy na 2 miesiące , jak starac sie o to by został wczesniej wypuszczony z aresztu? Ja jestem obcenie w ciazy , i został mi miesiac do porodu , czy to moze w jakis sposób wpłynać na wczesniejsze zwolnienie ?
Druga sprawa to jutro bede starała sie o załatwienie widzenia, czy podczas widzenia jest mozliwosc przekazania pieniedzy i karty telefonicznej? czy tez trzeba na to specjalną zgode ? i jak często mozna starac sie o widzenie? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Zalezy od sprawy tzn jak dlugo bedzie prowadzone sledztwo i jak dlugo taki srodek zapobiegawczy bedzie konieczny do zabezpieczenia prawidlowego toku postepowania. Za co trafil do aresztu? Moze pisac wniosek o uchylenie aresztu jesli ma jakies dobre argumenty. Jezeli dostaniesz zgode na widzenie to na widzeniu w kantynie bedziesz mogla nabyc karte telefoniczna. Jesli chodzi o pieniadze to nie mozesz mu fizycznie dac pieniedzy ale mozesz mu wplacic nawet teraz na konto. I musisz wiedziec ze jesli np wplacisz 100zl to osadzony dostanie polowe z tej kwoty przy kazdej wplacie. Reszta trafi na tzw. zelazna kase i zgromadzone tam srodki zostana wyplacone przy zwolnieniu z aresztu

Sylwia321 napisał:
i jak często mozna starac sie o widzenie?

@Sylwio321 przeczytaj cały artykuł 217kkw i posiądziesz wymaganą wiedzę:

"§ 1a. Tymczasowo aresztowany, z zastrzeżeniem § 1b, ma prawo do co najmniej jednego widzenia w miesiącu z osobą najbliższą."

O zwolnienie z sankcji postarać się musi aresztowany a nie Ty argumentując np. końcówką ciąży. Na resztę pytań odpowiedział @biezanow_123

Powrót