Zwolnienie z pracy!!!!

• Autor wątku Autor wątku oliv26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oliv26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Widze ze problem zwolnien polakow w UK sie nasilil.
NIedawno ja rowniez zostalam zwolniana a przyczyna bylo ze wydalam upominek klientowi bez zobaczenia rachunku.
Wydarzenie mialo miejsce 06.02.10 kiedy to klient poprosil mnie abym zrobila dla niej upominek.Kiedy zaczelam pakowac klient chcial mi zaplacic jednak ja nie obslugiwalam kasy a kasa obok ktorej stalam byla w tym momencie rozliczana. Poprosilam ja aby zaplacila w kasie po drugiej stronie. Odeszla i widzialam ze stoi w kolejce, a w reku trzyma portfel. Kiedy skonczylam pakowac podeszla do mnie, zapytalam czy zaplacila, i czy jej sie podoba i na dwa te pytania odrzekla ''tak''. Zaraz po tym jak klient odszedl moj kierownik sklepu podszedl do mnie i zapytal czy klient zaplacil odrzeklam ze ''tak '' po chwili kasjerka podeszla do mnie i zapytala mnie o to samo, czy ten klient zaplacil? Odrzeklam ze od momentu kiedy ona otworzyla kase ta druga kasa jest zamknieta wiec tylko jej klient mogl zaplacic.Zaraz po tym powiadomilam mojego kierownika o incydencie i ruszylam na poszukiwaniu klienta.Myslalam ze moze jest szansa znalezienia jej gdyz podczas wizyty w sklepie powiedziala mi ze czeka ja jeszcze jazda autobusem do domu.Niestety nie znalazlam jej. Po powrocie do sklepu zapytalam kierownika co w tej sprawie zrobimy, odrzekl ze powinnismy sie zrzucic aby pokryc koszty. Jednak w rzeczywistosci nikt sie nie ''rzucal'' do zaplaty wiec powiedzialam ze ja zaplace.Kasjerka wystawila mi rachunek 14.99 zapytalam kierownika czy moge skorzystac w tym wypadku ze znizki pracowniczej, ktora wynosi 50% kierownik zgodzil sie. kasjerka wystawila mi drugi rachunek ktory wynosil 7.49.
Tydzien pozniej mialam rozmowe z moim glownym szefem. Opowiedzialam mu cala historie ktora zaszala 06.02.10 oraz zaoferowalam ze zaplace cala kwote. Obeszlo sie bez echa. 18.02.10 przed wyjsciem z pracy moj pracowadca wreczyl mi wypowiedzenie oraz powiedzial ze w zwiazku z zaistniala sytuacja ktora miala miejsce 06.02.10 to byl moj ostatni dzien w pracy.
Szok!
Oczywiscie napisalam odwolanie. Dzisiaj otrzymalam od nich odpowiedz ze otrzymali ode mnie list i w zwiazku z tym chca sie ze mna spotkac.
Jednak nie widze sensu gdyz razem z listem otrzymalam P45 oraz czek.

Dodam ze bylam na 6 miesiecznym okresie probnym a w momencie zwolnienia mialam prawie 4m-ce przepracowane.

Jezeli ktos moglby mi doradzic co dalej...
Dziekuje.

Powrót