zwolnienie z zajęć z języka obcego

• Autor wątku Autor wątku nelke
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nelke

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Mam trochę komiczną sytuację na studiach. Jestem nauczycielem języka niemieckiego (skończyłam germanistykę i mam mgr) i studiuję anglistykę w NKJO. Na studiach mam lektorat z języka niemieckiego (nie ma innego do wyboru) na poziomie podstawowym. Mogę być zwolniona z lektoratu jedynie wtedy, gdy lektor, który prowadzi zajęcia, sie na to zgodzi. Do tej pory nie miałam z tym problemów, ale teraz zmienił się nauczyciel i chce, żebym uczestniczyła w zajęciach. (ja po germanistyce mam chodzić na lektorat z języka niemieckiego na poziomie podstawowym - CHORE)
Ewentualnie lektor zgodził się, żebym nie chodziła na zajęcia, ale tylko pod warunkiem, że napisze jej prace (praca mocno przewyższająca poziom podstawowy)
Mam więc pytanie do Was. Czy rzeczywiście nie mogę byc oficjalnie zwolniona z tego lektoratu?
Czy lektor ma prawo kazać mi pisać pracę na poziomie zaawansowanym, podczas gdy inni mają poziom podstawowy?

Masz rację, to jest chore. Jest to sprawa dla opiekuna roku. Może się uda, jeśli ma siłę przebicia. Rektora raczej bym ominęła i dała sobie spokój. Powiązania...no, cóż...nic dodać nic ująć. Powodzenia:grin::confused:

Powrót