Zwolnienie za porozumieniem stron A nowe ogłoszenie o pracę na to samo stanowisko

• Autor wątku Autor wątku polonez10
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

polonez10

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Pewnego dnia po 4 latach pracy na umowie o pracę na czas nieokreślony zaproszono mnie do biura i przedstawiono dwie wersje zwolnienia.

Jedna: porozumienie w sprawie rozwiązania umowy o pracę z 3 miesięcznym wypowiedzeniem bez świadczenia pracy z zachowaniem pełnego wynagrodzenia + 2 miesięczna odprawa. Z przyczyn nie dotyczących pracownika w związku z likwidacją jednego stanowiska pracy.

Drugie: wypowiedzenie pracy z przyczyn nie dotyczących pracownika w związku z likwidacją jednego stanowiska pracy. Porownano mnie do pracowników którzy pracują dłużej i mają więcej wiedzy, na tle których wpadłam najsłabiej i dostałam najmniej punktów. Trzy miesiące wypowiedzenia bez świadczenia pracy z zachowaniem pełnego wynagrodzenia + 2 miesięczna odprawa.

Wybrałam pierwszą wersję.

Problem polega na tym że zaraz po trzech miesiącach wypowiedzenia pojawiło się ogłoszenie o pracę na moje stanowisko z taką samą nazwą i takimi samymi obowiązkami.

Czy mogę coś w tej sprawie zrobić?
Czuję się źle potraktowana bo dlaczego ja zostałam zwolniona A zaraz później szuka się nowego pracownika na dokładnie takie samo stanowisko.

Dodam że to duża korporacja z siedzibą poza Polską ale Unia Europejska. W Polsce jest duży oddział.

Ostatnia edycja:
Podbijam temat Poproszę o poradę

polonez10 napisał:
Wybrałam pierwszą wersję.
wybrałaś źle
w/g mnie nic ugrać już nie możesz , no chyba ze znajdziesz wybitnego prawnika i ten w sadzie wygra z firmą

Powrót