N
nicola25
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Mam pewien problem, a właś. mój wujek go ma. Pracuje on w jednostce wojskowej na stanowisku kierowcy. Niestety ta praca mu nie odpowiada, ponieważ został przeniesiony na inną kompanię, na której jest znacznie gorzej i chcieli przenieść tylko jego, nie wiadomo dlaczego? W ogóle został poddany jakiemuś egzaminowi po kilku dniach na nowej kompanii, który prawdopodobnie oblał. W związku z tym mam pare pytań:
1.Czy jeżeli się zwolni to obowiązuje go okres wypowiedzenia? Jeżeli tak to ile, i czy jeśli w tym czasie-odrabiania tego okresu-np przyniesie zwolnienie lekarskie to co wtedy?
2.Czy może się umowa o pracę rozwiązać za porozumieniem stron i czy wtedy placówka zapłaci mu za urlop? Jak to wygląda od strony prawnej?
Z góry bardzo dziękuję...
1.Czy jeżeli się zwolni to obowiązuje go okres wypowiedzenia? Jeżeli tak to ile, i czy jeśli w tym czasie-odrabiania tego okresu-np przyniesie zwolnienie lekarskie to co wtedy?
2.Czy może się umowa o pracę rozwiązać za porozumieniem stron i czy wtedy placówka zapłaci mu za urlop? Jak to wygląda od strony prawnej?
Z góry bardzo dziękuję...