zwrot child benefit

• Autor wątku Autor wątku fresa4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fresa4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!
Pracowalismy z mężem w Anglii ponad 3 lata. Dwójka dzieci była z nami, otrzymywaliśmy child benefit i wszystko było ok. Potem wrócilismy do Polski i mąż zgłosił telefonicznie do chb office, że wróciliśmy do kraju. To było w lutym. W maju okazało się, że nadal wpłacają na konto pieniądze i tym razem napisaliśmy maila do chbo. Dostaliśmy odpowiedź mailową, że mamy czekać na decyzję w naszej sprawie, a pieniądze zostaną wstrzymane. Po roku przyszedł list, że mamy oddać za okres od lutego do maja 280f. Jestem :mad: , że tak długo zwlekali. Ja już zdążyłam zapomnieć o sprawie. Czy jest sposób, aby tej kasy im nie oddawać? Proszę o pomoc.

Ja bym sie tak latwo nie poddala. W niektorych okolicznosciach telfoniczne zgloszenie zmiany powinno byc uznane. Odwolajcie sie od tej decyzji. Pamietasz dokladna date kiedy do nich dzwoniliscie i z kim rozmawialiscie? Jesli nie to moze wygrzeb wyciagi z telefonu czy cus podobnego. Jesli Ty sie nie przyczynilas do nadplaty, a jest ona wynikiem bledu urzednika to nie powinnas jej splacac. Pozdrowionka

Powrót