E
elizabets
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
witam, mam problem z odzyskaniem depozytu za mieszkanie. wynajelam rok temu flat od agencji. dom byl w okropnym stanie, nie bylo pomieszczenia zdatnego do zamieszkania (wczesniej z tego co mi wiadomo byla tam plantacja marihuany) - na scianach i oknach folia aluminiowa, podziurawione oscierznice drzwiowe, wszystkie drzwi powystawiane z zawiasow, pozdzierane tapety, haki w sufilach, itd....ogolny brud, ziemia na dywanach... sami z mezem za wlasne pieniadze odmalowalismy dom, posprzatalismy i naprawilismy to, co bylo do naprawy.nie bylo zadnych zastrzezen co do koloru farb, wieszania orazow, naklejek,itp. nie podpisywalam zadnego inwenatrzu. w dniu w ktorym oddalam klucze do agencji powiedziano mi, ze landlord musi obejrzec mieszkanie i zadecyduje o zwrocie depozytu. kilka dni pozniej otrzymalam informacje, ze landlord cytuje"nie dokonca jest zadowolony ze stanu scian - sa slady po naklejkach sciennych:...i tyle. do dnia dzisiejszego nie otrzymalam ani pieniedzy ani informacji co sie z nimi dzieje i dlaczego ich nie dostala. agencja i landlord milcza. nie odpowiadaja na telefony i wiadomosci sms. chcialam zapytac czy w takiej sytuacji agencja badz landlord maja prawo nie zwrocic mi depozytu...czy "odbior techniczny" mieszkania nie powinien byc w mojej obecnosci...prosze o pomoc. dziekuje. Ela