Zwrot karty graficznej (wadliwy sterownik)

• Autor wątku Autor wątku raptorek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raptorek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
2 miesiące temu kupiłem do komputera kartę graficzną firmy AMD, ze strony producenta ściągnąłem najnowsze sterowniki do niej i wydawało mi się że wszystko jest w porządku. Niestety po kilku dniach pojawił się problem - w skrócie: średnio raz-dwa dziennie w losowym momencie sterownik się zawiesza i co za tym idzie zawiesza się cały komputer.

Poszukałem w internecie i znalazłem o co chodzi - problem tkwi w sterowniku- nie obsługuje on poprawnie mojego modelu monitora (jeden z popularniejszych monitorów na rynku). Po drodze firma AMD zainteresowała się jednak tematem i przyznała się oficjalnie że wiedzą o problemie i nad nim pracują. Jakiś czas później firma wypuściła nową wersję sterownika gdzie to rzekomo poprawili - niestety problem jest dokładnie ten sam.

Wysłałem kartę na reklamację z tytułu rękojmi z prośbą o zwrot pieniędzy. Niestety szybko wróciła do mnie odmowa : "zgłoszenie uznane za bezzasadne ponieważ karta jest w pełni sprawna".

Podsumowując: Kupiłem kartę graficzną która nie działa z moim monitorem ponieważ producent karty wypuścił wadliwy sterownik. Mimo to producent ma mnie w nosie bo "karta jest ok" i mam czekać aż łaskawie kiedyś to poprawią (dotarłem do wpisów z czerwca gdzie inne osoby już zgłaszały ten problem). Zostaję z bublem który nie działa i blokuje moją pracę :-x Czy mogę coś w tym temacie zrobić?

Odstępujesz od umowy, żądasz zwrotu pieniędzy. W razie problemów - sąd.

Na jakiej podstawie odstępuje od umowy?

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Kupiłem kartę graficzną która nie działa z moim monitorem
Jeśli w umowie nie masz zapisane, że ma działać na konkretnym monitorze (a na 99,999% nie masz) to zapomnij o niezgodności z umową.

Czy mogę coś w tym temacie zrobić?
Sprzedać - karta jest sprawna.

Powrót