zwrot kosztów dojazdu do sądu

• Autor wątku Autor wątku Tata_bezsilny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tata_bezsilny

Użytkownik
Odpowiedzi
195
Witam pisze w imieniu kolegi który mieszka i pracuje za granica dokładnie Holandia, czy przysługuje mu zwrot dojazdu jestli tak czy musi okazać fakturę za paliwo ew przelot samolotem ( bilet musi odpowiednio wcześniej zamówić aby koszt był niższy) i czy sad zwraca jakoś dniówkę nocleg w PL bo nie realne jest w jeden dzień pokonać tyle kilometrów. Kolega ma rozprawę w sierpniu tego roku.
Pracuje legalnie za granica i mieszka tam. może przedstawić umowę o prace i stawkę za dzień pracy.

ps będac w polsce zwracany jest koszt i tzw 'dniówka'' z pracy a jak to sie ma z przyjazdem z zagranicy ?

Kolega jest strona postępowania.

Tata_bezsilny napisał:
Kolega jest strona postępowania.
Niech złoży wniosek o przesłuchanie w drodze pomocy prawnej przez sąd w miejscu zamieszkania.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

problemem bedzie bariera jezykowa, kolega przyjechałby do polski ale jesliu beda zwrócone mu koszty doajzdu, nie robi z tym problemów

mam podobna sprawę jestem wezwany na przesłuchanie list odebrali w domu rodzice i mam 7 dni aby się stawić, sęk w tym ze pływam na statku i wracam za 6 mcy za 3 tyg będę omijał kontynent Aftykanski a armator przeciez nie zawróci a ja nie mma jak sie dostac, co ja mam zrobic?

Napisać o tym pismo do sądu :) najlepiej ze wskazaniem kiedy będzie się w Polsce.

Powrót