zwrot kosztów

• Autor wątku Autor wątku marokol23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marokol23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Kupujacy kupił u mnie produkt poprzez kup teraz. Po godzinie dostałem maila że przez przypadek kliknela kup teraz i rezygnuje z zakupu. Powiedziałem zeby zwróciła mi koszty wystawienia aukcji - 15 zł ponieważ wziąłem wyróżnienie a allegro jedynie zwraca zwrot prowizji. Kupujacy powiedział ze nie zwróci mi tych kosztow. Jak teraz mam "zmusić" ta osobę aby oddala mi te koszty?

Wezwij do zwrotu kosztów wystawienia. Jeśli odmówi, poinformuj, że zawarta umowa jest wiążąca i masz roszczenie o wykonanie zobowiązania wynikającego z zawartej umowy w postaci zapłaty za przedmiot. Możesz wyznaczyć kupującemu termin na wpłatę (14 dni) i zobowiązać się do wysłania rzeczy po otrzymaniu środków oraz poinformować, że bezskuteczny upływ terminu spowoduje skierowanie sprawy na drogę sądową.

Kupująca stwierdziła, że mimo to nadal nie zapłaci. Jeśli minie wyznaczony termin to co dalej mam zrobić?

Kupująca powiedziała, że nie zwróci mi kosztów. Wystawiłem stosowny komentarz negatywny dotyczący nie wywiązania się z umowy. Następnie dostałem taki komentarz od tej osoby: "Kontrachent próbuje naciagać klientow na koszty ktore wogole mu sie nie naleza!! Nie polecam u niego nic kupować!!!!!!!!!!!!!" . Poprosiłem o koszt wystawienia aukcji - który mi się należy ponieważ zrezygnowała z zakupu. Oraz w komentarzu jest, że u mnie nic nie kupować a to już jest znieważenie bo inne osoby nie będą chciały kupować u mnie produktów. Co mam zrobić w tej sytuacji i czy jest na to jakiś paragraf?

Powrót