N
newguy_
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam,
Kupiłem koszulkę od firmy, przez allegro, ale okazała się ona za mała (i w ogóle jakaś taka sprana się wydaje, ale mniejsza o to). Wybrałem konkretny rozmiar, ale chciałem wymienić.
Sprzedawca mówi, że nie może wymienić tylko sprzedać mi drugą po promocyjnej cenie, jednak to mnie nie satysfakcjonuje. Przeczytałem regulamin sprzedawcy, w którym znajduje sie taki punkt:
Czy w takiej sytuacji mogę zwrócić ten towar czy nie?
Kupiłem koszulkę od firmy, przez allegro, ale okazała się ona za mała (i w ogóle jakaś taka sprana się wydaje, ale mniejsza o to). Wybrałem konkretny rozmiar, ale chciałem wymienić.
Sprzedawca mówi, że nie może wymienić tylko sprzedać mi drugą po promocyjnej cenie, jednak to mnie nie satysfakcjonuje. Przeczytałem regulamin sprzedawcy, w którym znajduje sie taki punkt:
pkt.4. Brak odstąpienia od umowy: Prawo odstąpienia od umowy zawartej w ramach Allegro nie przysługuje Kupującemu (konsumentowi) w odniesieniu do umów: * o świadczenie usług, jeżeli przedsiębiorca wykonał w pełni usługę za wyraźną zgodą konsumenta, który został poinformowany przed rozpoczęciem świadczenia, że po spełnieniu świadczenia przez przedsiębiorcę utraci prawo odstąpienia od umowy; * w której przedmiotem świadczenia jest rzecz nieprefabrykowana, wyprodukowana według specyfikacji konsumenta lub służąca zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb; Reasumując: Zgodnie z opisem na aukcji , stronie -o mnie- oraz Regulaminie sklepu - otrzymujecie Państwo możliwość dowolnego wyboru rozmiaru/rodzaju odzieży/przedmiotu , na którym zlecacie nam usługę nadruku dowolnie wybranej przez siebie, grafiki z galerii wzorów lub z plików nadesłanych. Po złożeniu zamówienia, wskazana odzież/przedmiot, trafia do drukarni, gdzie wykonywany jest na niej, nadruk na Państwa zlecenie według indywidualnych preferencji (zgodnych z podanymi/dostępnymi parametrami i możliwościami technicznymi). W takiej sytuacji, prawo odstąpienia od umowy - nie przysługuje.
Czy w takiej sytuacji mogę zwrócić ten towar czy nie?