zwrot mp3

• Autor wątku Autor wątku helga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

helga

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jestem osoba niepełnoletnia, wczoraj zakupiłam w sklepie nowe MP3. W domu rozpakowałam je z opakowania. W środku nie było instrukcji obsługi w języku polskim, tylko jakaś płytka. Niestety mój komputer ma uszkodzony czytnik i nawet nie wiem co na tej płytce jest. Sama zaczęłam sie uczyć obsługi mp3 metoda tzw. "prób i błędów" poczym stwierdziłam, ze niespełnia moich oczekiwań. Poszłam go zwrócić oczekując choćby wymiany towaru, a pan sprzedawca nie chciał o tym w ogóle słyszeć. Czy mam prawo do zwrotu pieniędzy lub wymiany towaru, mimo iż jestem niepełnoletnia?? I w jaki sposób mogę się tego domagać?? proszę o pomoc

Oczywiście, wymiana lub zwrot kasy, nie ma o czym dyskutować. Przy tym jeśli chodzi o konsumenta - jest to osoba fizyczna, ale nie określono czy ma pełną zdolność, czy nie. Możesz żądać zwrotu pieniędzy na podstawie przepisów o rękojmi, albo też na podstawie praw konsumenta, albowiem do 10 dni można zwrócić towar bez podania przyczyny.

A jak nie będzie chciał, to można też że jesteś niepełnoletnia i twoja czynność, niepotwierdzona przez rodziców, jest nieważna, i w ogóle to idź z rodzicami, bo dzieciaków to sprzedawcy traktują z góry, a jak ktoś starszy im pogrozi to zmiękną.

[cytat="Maugoha"] albowiem do 10 dni można zwrócić towar bez podania przyczyny.

[/cytat]
A na co konkretnie się powołujesz?

Powrót