Zwrot nadpłaty

• Autor wątku Autor wątku Marcinekm87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcinekm87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, mam pewien problem.
Otóż jakiś czas temu posiadałem zobowiązanie finansowe które spłacałem przez firme intrum. Po spłacie zobowiązania to jest lipiec 2012r okazało się iż w skutek mojej spłaty powstała na moim koncie nadpłata w wysokości 104zl. Od tamtej pory nie jestem w stanie otrzymać zwrotu tych pieniedzy. Ciągle tam dzwonie miła Pani pare razy kazała mi wysyłać emaila z wnioskiem o zworot nadpłaty...ale ile razy mogę to wysyłać???Ciągle mi przychodzą emaile po wysłaniu pisma, że do 14 dni rozpatrzą mój wniosek..w czwartek wysłałem emiala porazkolejny, że piszę w tej sprawie i żeby mi poprostu odesłali pieniądze przecież to już prawie 4 miesiące.....i otrzymałem w dniu dzisiejszym, że w związku z moim emalem mam wysłać jeszcze raz wniosek o zwrot...pytam ile razy???czy tam pracuję wogóle ktoś inteligentny czy poprostu nie kwapią się do zwrotu tych pieniędzy??
Mam prośbę czy ktoś mi może podpowiedzieć co z tym zrobic jak odzyskać te pieniądze i czy czasem nie należa mi się jakieś odsetki??W koncu przecież przetrzymują moje pieniądze jakis czas i wkólko olewają moje pisma..
Proszę o jakąś pomoc.

Napisz pismo i wyślij poleconym z ZPO i napisz w nim że żądasz zwrotu nadpłaty i podaj numer rachunku i zagroź że w przeciwnym wypadku wystapisz na drogę sądową.

Pomimo że wysłałem do nich kolejnego e-maila do chwili obecnej nie otrzymałem żadnej odpowiedzi chciałbym się dowiedzieć jak mam sformuować takie pismo i czy mam prawo ewentualnie żadać w nim odsetek karnych za zwłokę . Sprawa ciągnie się już od kilku miesięcy.Zaznaczam że wcześniej odpisywali mi na e-maile ale wtedy gdy to oni czegoś chcieli a teraz gdy ja mam nadpłatę i chce uzyskać moje pieniązki oni milczą. Pozdrawiam i proszę o jakąkolwiek pomoc, podpowiedz.

W zasadzie kojot Ci wszystko podał, pismo sformułuj jak chcesz, tylko aby zawierały elementy podane w poście 2

Powrót