Zwrot od komornika

• Autor wątku Autor wątku nutter1993
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nutter1993

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
otrzymałem już od komornika list o zakończeniu postępowania, a nie otrzymałem od niego zwrotu pieniędzy, zajął on większą kwotę niż zobowiązanie.
Jakie kroki powinienem podjąć, aby odzyskać pieniądze? Pisałem już list o zwrot i nie przyniosło to skutku.

Co to znaczy zajął większą kwotę niż zobowiązanie? Większą niż całość egzekwowanej kwoty z odsetkami, kosztami procesu i kosztami egzekucji? Czy doszło do podwójnej realizacji? Np. pracodawca przekazał egzekwowaną kwotę a potem bank?

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Podwójna realizacja, poszedł przelew z pracy na sporo większą kwotę i nie mogę wyegzekwować zwrotu od Pana komornika.. Wszystkie opłaty zostały też wliczone i opłacone

A podałeś komornikowi swój numer konta? Bo domyślnie komornik zwraca na rachunek z którego dostał przelew czyli oddał kasę pracodawcy.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

nutter1993 napisał:
Podwójna realizacja, poszedł przelew z pracy na sporo większą kwotę i nie mogę wyegzekwować zwrotu od Pana komornika.. Wszystkie opłaty zostały też wliczone i opłacone

Ile tygodni temu pytający otrzymał postanowienie od komornika, że tak ubolewa ?

Postanowienie otrzymałem już z 4-5 tygodni temu, numer konta wysłałem oczywiście listownie i potwierdziłem telefonicznie. A może inaczej, jak długo trwały zwroty w innych przypadkach, o których pisali tutaj? Może to wcale nie jest taki długi czas oczekiwania?

Powrót