J
Jpg1234
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, jakiś czas temu sprzedałam na olx telefon w kwocie 100zl. Pani odebrała paczkę, potwierdziła zakup na olx (ochrona kupującego) po czym poinformowała mnie, ze jest blokada firmowa, o czym nie wiedziałam, ponieważ był to mój telefon prywatny, ale do celów służbowych. Na drugi dzień od razu z Pani się skontaktowałam i powiedziałam, ze pomimo potwierdzenia zakupu na olx oczywiście zwrócę jej pieniążki, bo o żadnej blokadzie pojęcia nie miałam. Pani powiedziała, ze ona spróbuje sobie to załatwić i coś pokombinować, żeby blokadę ściągnąć. Powiedziałam, ze w porządku, ale mogę jej zwrócić tez środki za telefon. Pani nie oddzywala się przez 14 dni do mnie, zero kontaktu, wiec uznalam, ze udało jej się blokadę ściągnąć i po temacie. W 14 dniu odezwała się, ze ona jednak telefon chce zwrócić, bo ja ja rzekomo oszukalam i ona go nie chce. I jak jej nie zwrócę pieniędzy, to pójdzie na policję. Bo ma 14 dni na odstąpienie od umowy..Dodam, ze jestem osoba prywatna nie przedsiębiorca. Proszę mi powiedzieć co w obecnej sytuacji zrobić? Czy muszę jej środki zwrócić czy obowiązuje ja faktycznie 14 dni na zwrot? Będę wdzięczna za odpowiedz.