Zwrot pieniędzy za laptopa lub wymiana na nowy

• Autor wątku Autor wątku Damian12347
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Damian12347

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam!
2 lata temu w październiku kupiłem laptopa firmy Lenovo przez internet - dokładnie przez Allegro i firmę Reset z Lublina. Laptop zaczął się psuć, wylądował 2 razy w serwisie, 3 razem padła karta graficzna i po miesiącu dostałem pismo że laptop zostanie zutylizowany, a mi z tym pismem przysługuje prawo do starania się o wymianę sprzętu na nowy lub zwrot gotówki.

Zwróciłem się do sprzedawcy - okazało się że firma reset już nie istnieje, jest teraz firma Happycom. W firmie Reset jest jeszcze niby ktoś, kto zajmuje się reklamacjami. Dokument przesłałem do firmy Happycom, do której posiadam numer telefonu oraz maila na początku lutego, po czym mieli tą sprawę przekazać firmie Reset. Zapewniano mnie że sprawa wyjaśni się do końca maja, dzwoniłem tam przed tygodniem i do dziś nie mam żadnej informacji.

Interweniowałem bezpośrednio w firmie Lenovo, oni już swoje zrobili - zutylizowali sprzęt i wystawili pismo.

Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Od listopada jestem bez laptopa i bez gotówki. Czy taki czas oczekiwania jest normalny? Gdzie mogę interweniować?

Pozdrawiam!

Powrót