Zwrot pieniedzy za niewykonana usługę.

• Autor wątku Autor wątku Retix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Retix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam serdecznie,
proszę o odpowiedź czy mogę domagać się zwrotu środków wpłaconych z góry za klub malucha (działa na zasadach fundacji). Dziecko zapisałam na dwa dni w tyg i koszt miesięczny wyniósł 330 zł. (wliczone w to ostatnie dwa pobyty w październiku). Dziecko po drugim pobycie zachorowało na zapalenie oskrzeli, pediatra stwierdził ze to ewidentnie ze złobka. Dziecko ma dwa lata i nigdy nie chorowało do tej pory. Nic oprucz żłobka nie zmieniło sie w planie dnia. Pani zapewniała ze grupy sa 6 osobowe i ze dzieci chore nie sa przyjmowane... a jednak... W grudniu nie poszła ani razu a zapłacone było z góry. Czy mogę domagać sie zwrotu pieniedzy?

Małgorzata

przepraszam zle to ujelam, w grudniu nie bedzie jej ani razu. Z dniem 8 Grudnia wypowiedziałam umowe.

umowa do 17 stycznia 2017 z jednomiesiecznym wypowiedzeniem.

Retix napisał:
umowa do 17 stycznia 2017 z jednomiesiecznym wypowiedzeniem.

jezeli ze skutkiem na koniec okresu to zaplacic musisz za grudzien i styczen

chyba ze zrezygnują za styczen ale to juz ich dobra wola

Ostatnia edycja:
a co sie stanie jesli nie zaplace za styczen? bo nie mam takiego zamiaru. MOje dziecko poszlo tam zaledwie dwa dni i wyszlo z zapaleniem oskrzeli wiecej nie pojdzie. Ze zrozumialych przyczyn, panie otrzymaly juz wypowiedzenie i nie jestem pewna czy zajma sie odpowiednio dzieckiem, ktore i tak juz nie bedzie chodzic. Poza tym umowa jest watpliwa i nie iem czy w ogole wazna. Jest to umowa oddrukowana po poprzednim dziecku, w ktorej stoi ze dziecko zaczelo uczeszczac od wrzesnia a we wrzesniu to ja o tym miejscu nawet nie wiedzialam.

Retix napisał:
Juz prawnik stwierdził nieważność umowy. Dziękuję za info choc wątpliwe. Pozdrawiam

Dopiero prawnik zauważył, ze umowa zawarta byla na czas od wrzesnia 2016 do stycznia 2016 :) ale tego nie napisałam bo sama nie dostrzegałam tego błędu.

i to powoduje nieważność umowy? raczej wygląda na zwykłą omyłkę pisarską

a no powoduje nieważność, szczególnie ze pisałam ze klub działa na zasadzie fundacji (musi miec w statucie zapis o prowadzeniu działalności i zysku z tego). Nie bylo tego statucie wiec zwrócić musza również za grudzień. I moja dobra wola, ze nie zglosze tego dalej. Cieszę się ze mam pieniadze spowrotem a oni niech uzupelnia zapisy z statucie. Udalo mi się przypadkiem, i cieszę się ze jednak skorzystalam z porady prawnej i to bezplatnej działającej w moim miescie.

Poza tym czuje, ze Pani odpowiedzi traktują mnie jak naciagacza!udziela Pani odpowiedzi nie znając szczegółów, ktos mniej ogarnięty albo nie mający czasu mógłby pani uwierzyć i odpuścić... Proszę nie odpowiadać jak nie jest pani pewna i jasno iczytelnie pytający nie przedstawia sprawy.

Powrót