Zwrot pieniędzy za telefon

• Autor wątku Autor wątku bartas0057
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bartas0057

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam, mam następującą sprawę. Sprzedałem telefon marki xperia Z1. Telefon oczywiscie 100% sprawny. Gościu odebrał go wczoraj i od razu napisał że nie łapie mu zasięgu, później napisał że mieszka na wsi i że w mieście jest ok. Dziś rano pisze do mnie z groźbami i pretensjami że telefon jest uszkodzony, że oddał go do serwisu i mu powiedzieli że był poklejony kropelką oraz jest wyrwana antena ( nie jestem pierwszym właścicielem więc skąd mogę wiedzieć czy był klejony, spełniał swoją rolę więc go miałem). Napisał mi że naprawa będzie go kosztować 150 zł i żebym takie pieniądze mu przelał, grozi, że pójdzie na policję... gdzie telefon na sto procent był sprawny ponieważ mam jeszcze zdjęcie z dnia wystawiania ogłoszenia gdzie widaćzasięg orange 4 kreski. Co mam zrobić?

Nie pójdzie na Policję, bo Policja się takimi sprawami nie zajmuje.

powiem tak, sprzedaję dość często. Już raz mili panowie zapukali mi do drzwi, bo Pani która kupowała ode mnie telefon ,,rozmyśliła się" a ja nie chciałem zwrócić pieniążków (gdzie nie jestem firmą)

kupuję na aukcjach internetowych

Czyli prowadzisz nielegalną działalność gospodarczą i zapewne wkrótce będziesz miał problemy.

wiesz co, twoje wypowiedzi nie są jakieś błyskotliwe i na temat więc skończ już :)

Kupujący powinien złożyć reklamację, a Ty powinieneś ją rozpatrzyć.

no okej, ale na pisał mi że telefon jest w częściach bo oddał go do serwisu. i jak ja mam to rozpatrzyć skoro telefon u mnie działał i mam na to dowody w postaci zdjęć ?

z tego co dobrze pamiętam to towar, który sprzedajesz nakładasz na niego tak jakby gwarancję, że będzie on działał... W regulaminie allegro jest coś takiego, że jeśli towar ma ukrytą wadę, którą kupujący "odkryje" w ciągu chyba 2 lat od zakupu to cośtam cośtam... już nie chce mi sie szukać, sam to zrób. Za towar który sprzedajesz odpowiadasz TY, a nie ktoś kto go miał wcześniej.. miej pretensje do osoby od której kupiłeś. Powodzenia

qazxc napisał:
z tego co dobrze pamiętam to towar, który sprzedajesz nakładasz na niego tak jakby gwarancję,

Może powstrzymaj sie od lania wody ok? A jak juz coś piszesz to pisz z sensem.

Powrót