Zwrot pieniędzy za wadliwy towar

• Autor wątku Autor wątku mnicho
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mnicho

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam. Mam następujące pytanie. Zamówiłem w sklepie internetowym telefon sprzedawany jako nowy. W domu po uruchomieniu okazało się że telefon ma przegadane według licznika połączeń prawie 2 godziny ( to mogę zrozumieć w końcu ludzie telefony zwracają ), ale to że ma simlocka Plusa i resetuje się kilka razy dziennie to już inna sprawa. Telefon zwróciłem, w punkcie odbioru tam gdzie odbierałem. Sprzedawca dał mi tylko odstąpienie od umowy, podałem numer konta i mam czekać do 2 tygodni na zwrot pieniędzy ( płaciłem gotówką ). Czy jest to zgodne z prawem że nie dostałem pieniędzy odrazy ?
Czy jeśli towar jest wadliwy sprzedawca może nie oddać mi pieniędzy odrazu ?

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze pytanie.

1. Czy jeśli w punkcie odbioru dostałem odstąpienie od umowy ale nie dostałem ksera paragonu zakupu to czy jest ono ważne ? ( oddałem fakturę )

2. Czy odbiór pieniędzy za towar przeze mnie musi być potwierdzony moim podpisem w momencie gdy nie są mi przelewane na konto ( podałem nr konta do zwrotu pieniędzy , ale przecież sklep mógłby powiedzieć że zwrócili mi pieniądze do ręki )

3. 2 tygodnie na zwrot pieniędzy firma ma od momentu dostarczenia przedmiotu przeze mnie do punktu odbioru towaru czy od momentu gdy dostarczą oni urządzenie do centrali ?

Ostatnia edycja:
Powrót