zwrot pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku temp123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

temp123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, moja sytuacja jest następująca:
Spotykałem się z dziewczyną już kilka miesięcy i popsuł się jej komputer ze swoich odłożonych pieniędzy kupiłem jej używanego laptopa, z jej matką wcześniej w tajemnicy dogadałem się że mi zwróci pieniądze w ratach , moja dziewczyna też zadeklarowała się że zwróci mi pieniądze jak tylko znajdzie pracę. Mijały miesiące a ja nie dostawałem ani grosza nie upominałem się bo mi było głupio. Teraz kiedy się rozeszliśmy zażądałem od nich informacji kiedy dostanę swoje pieniądze w jakich ratach co ile i w jakiej wysokości teraz się wypierają wszystkiego że mają mi coś oddać że kupowałem laptopa, czuję się oszukany. Komputer ten kupiłem od studentki prawdopodobnie przynajmniej tak wyglądała. W czasie gdy go kupowałem była u niej jakaś jej koleżanka i obie były świadkami całej transakcji mam numer telefonu do dziewczyny która go sprzedawała, ale nie mam na to żadnego dokumentu co mogę zrobić w tej sytuacji?

Dokładnie to co kolega wyżej opisał, skoro nie masz kwitów nawet na zakup sprzętu, żadnej podpisanej umowy, to możesz wyciągnąć jedynie nauczkę na przyszłość.

Powrót