Zwrot pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku oskoski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oskoski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam , zaistniała u mnie nie miła sytuacja ze znana firma zalando, zakupiłem u nich pewien produkt który okazał sie nie trafny , wypełniłem formularz zwrotu po czym umówiłem sie z kurierem po odbiór paczki , w międzyczasie zamówiłem kolejny produkt z tej oto firmy i tego samego dnia kurier przywiózł nowa paczkę po czym odebrał starą , złożyłem podpis na nowo odebranej paczce i wręczyłem kurierowi zwrot i poprosiłem o potwierdzenie zwrotu , kurier powiedział mi ze zeskanowanie wystarczy gdyż wszystko jest w systemie , minęły dwa tygodnie a paczka nie dotarła do firmy zalando , po kontakcie z nimi odpisali mi , ze musza skontaktować sie z firma kurierska i potwierdzić nadanie przesyłki , firma kurierska o dziwo nie potwierdziła tego i firma zalando napisała mi ze nie ma podstaw do zwrotu pieniędzy o kwocie 1000 zł , wiem , ze popełniłem błąd nie otrzymując potwierdzenia ale kurier powiedział mi jednoznacznie , ze nie potrzebuje tego gdyż będzie to w systemie , przy wręczaniu kurierowi przesyłki byli obecni rodzice którzy mogą potwierdzić dana sytuacje , co powinienem robić w danej sprawie ? Pozdrawiam

Powrót