Zwrot podatku przez Revenue

• Autor wątku Autor wątku devil162
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

devil162

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam pytanie : 2 lata temu pracowałam w UK i dopiero teraz dostałam zwrot podatku za pomocą imiennego czeku z Revenue ,nie posiadałam tam tez swojego prywatnego konta w banku tylko poslugiwalam sie kontem siostry, obecnie przebywam w PL i w najbliższym czasie nie zamierzam wracać do UK i w związku z tym moje pytanie brzmi: czy jest jakis sposób na odebranie tych pieniędzy bez osobistego wstawienia się w UK ??? Bardzo proszę o odpowiedź !!!

devil162 napisał:
Witam, mam pytanie : 2 lata temu pracowałam w UK i dopiero teraz dostałam zwrot podatku za pomocą imiennego czeku z Revenue ,nie posiadałam tam tez swojego prywatnego konta w banku tylko poslugiwalam sie kontem siostry, obecnie przebywam w PL i w najbliższym czasie nie zamierzam wracać do UK i w związku z tym moje pytanie brzmi: czy jest jakis sposób na odebranie tych pieniędzy bez osobistego wstawienia się w UK ??? Bardzo proszę o odpowiedź !!!
zapytaj moze polski bank zrealizuje czek.
innej legalnej opcji nie widze. jedynie puby jesli to jeszcze funkcjonuje.

devil162 napisał:
pub, miejsce gdzie spozywa sie alkohol. kiedys wymieniali czeki w pubach na podobnej zasdzie jak w czek pointach tyle ze z tego co wiem mozna bylo to zrobic bez dokumentow tylko ze za wieksza oplata.

Raczej podejrzewam że nie ma czegoś takiego. Ale google mówi, ze polskie banki wymieniają czeki.
Albo spróbuj zadzwonić do Revenue, czy nie mogą kasy przekazać na konto Twojej siostry albo Twoje polskie, a siostra oddałaby im czek.

Powrót