Zwrot podatku UK problem

• Autor wątku Autor wątku Jaro323
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jaro323

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Dzień dobry.
W roku 2007 ,2008 i 2010 pracowałem w UK. Obecnie jestem w Polsce.Znalazłem na internecie firmę która rozlicza z podatku w UK,pobierają ok 15%(firma ta to eurotax).No to myślę nie będę się w to bawić i wysłałem wszystkie potrzebne papiery. Do zwrotu mam ponad 1000 funtów.Owa firma odpisała mi że papiery już zostały przesłanie do revenue i po obliczeniu przez nich (prez eurotax a nie przez revenue) wychodzi że mam do zwrotu 200 Gbp do tego jeszcze odjąć muszę ok 20 % dla nich. Jak to przeczytałem to myślałem ze padnę z krzesła.Zacząłem przeglądać różne fora i wyszło ze firma do uczciwych nie należy.Jak się niedawno okazało w kwietniu jadę do UK do pracy do tej samej miejscowości gdzie byłem.Czy jest możliwość podejścia do revenue i zmienić nr konta?? Żeby rozliczenie przelali na moje konto a nie do eurotaxu. A jeśli nie da się to czy jest możliwość sprawdzenia w revenue jaką kwotę przelali do eurotaxu i dostania tego na piśmie w razie składania reklamacji bym miał jakiś papier.Co mam robić doradźcie bo nie wiem już sam.Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Powrót