zwrot podatku uk

• Autor wątku Autor wątku iskierka87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iskierka87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam. Mój partner od sierpnia 2007 r. do października 2008 r. pracował w Anglii. Po tym czasie wrócił do Polski i tutaj pracował. Od lutego 2011 r. ponownie przebywa i pracuje w UK. Składając dokumenty o zwrot podatku za 2010 r. złożył również za 2007 -2008. W odpowiedzi otrzymał pismo z kwotą do zwrotu, ale również informację, ( jeśli dobrze rozumiem) że go nie otrzyma po takim okresie bez pracy w UK " You did not receive a repayment following your period of unemployment". Czytałam, że o zwrot podatku można się starać do 6 lat wstecz i teraz nie wiem, jak to jest faktycznie??? Bardzo proszę o odpowiedź.

Witam,
można się starać o zwrot podatku z Wielkiej Brytanii nawet za rok 2005/2006, do 31 stycznia 2012.

Trudno ustosunkować się do pytania na podstawie jednego zdania z kalkulacji, natomiast nie oznacza ono , że zwrot za poprzednie lata się nie należy.

Prawdopodobnie urząd ma na myśli, że wcześniej nie zwrócili pieniędzy, dlatego teraz to robią ( jeżeli na drugiej stronie kalkulacji jest zwrot - repayment due).

Nie jestem jednak w stanie udzielić dokładnej odpowiedzi nie widząc całej kalkulacji.

Pozdrawiam,

Dziękuję za odpowiedź. Troszkę namieszałam. Zwrot za rok podatkowy 2007-2008 otrzymał, nie otrzymał za 2008-2009 ( za te 6 miesięcy od kwietnia do paźdz. ) i teraz pracując od lutego 2011 r. otrzymał za 2010-2011. Na kalkulacji za 2008-09 jest tylko napisane to jedno zdanie ( podane w pytaniu ). Na drugiej stronie jest repayment due i wpisana kwota. dzwoniliśmy do HM Revenue i "miła Pani " stwierdziła, że skoro tak jest na kalkulacji to jest dobrze i widocznie zwrotu nie ma :o

Powrót