Zwrot podatku z Anglii

• Autor wątku Autor wątku pimi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pimi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,

Mam pytanie dotyczące zwrotu podatku, otóż mam podpisaną umowę z pracodawcą na rok, pracę rozpoczęłam pod koniec lutego bieżącego roku...w kwietniu otrzymałam dokument P60, na którym de facto nie wiele co widnieje, bowiem zaledwie pracowałam przez parę tygodni. Następnie pracowałam przez parę miesięcy, zaś pod koniec czerwca poszłam na chorobowe i cały czas przebywam na zwolnieniu. Bardzo zły stan zdrowia praktycznie wyklucza mnie z pracy do końca umowy, tak więc prawdopodobnie do końca lutego 2011 roku na takim zwolnieniu będę przebywać.

Jak teraz wygląda kwestia zwrotu podatku?
Czy otrzymam jeszcze jeden dokument P60 lub P45?
Czy opodatkowaniu także podlega chorobowe, które jest mi wypłacane przez pracodawcę?

Nadmienię, iż jest to moja pierwsza praca w UK.

Za wszystkie rady serdecznie dziękuję.

na zwort podatku masz 5 lat. p60 - na koniec roku podatkowego. p45 na koniec okresu zatrudnienai jesli w trakcie roku zakonczysz prace czyli powinnas otrzymac kolejne. jesli w ubieglym roku przepracowalas tylko kilka dni i zaplacilas od tgo podatek a nie powinnas i nadal jests zatrudnionoa to pracodawca powninie wyrownac w wyplacie. jesli tego nie zrobic - skontaktu sie z hmrc i oni tobie powiedza co dalej trzeba zrobic. pozdro

ssp opodatkowane.

Powrót