zwrot podatku za rok 2012 holandia

• Autor wątku Autor wątku ania1355
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ania1355

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam, w kwietniu 2013 skorzystałam z usług firmy zajmującej rozliczeniami podatków, otrzymałam już zwrot podatku ale dalej czekam na zwrot pieniędzy za ubezpieczenie Zorgtoeslag- zdrowotne, ile jeszcze będę musiała na nie czekać? jest to kwota ponad 200 euro

A czy rozliczasz się sama czy też przez biuro?
Czy dostałaś decyzję o przyznaniu dofinansowania?
Kiedy składałaś wniosek?
dołączyłaś kopie polisy i potwierdzenia opłacania ubezpieczenia lub ewentualnie solarisy potwierdzające, że biuro potrącało pieniądze na ubezieczenie?

przez biuro, wszystkie wnioski i salarisy wysylalam meilem albo poczta, wniosek skladalam w kwietniu 2013

A więc odpowiedź jest prosta jak drut: wnioski wysłane od kwietnia 2013 r. za dodatek zdrowotny 2012 - urząd będzie wydawał tzw. decyzje OSTATECZNE. Czyli praktycznie czekamy na decyzje i pieniądze. Urząd NIE wyda decyzji tzw. wstępnej + zwrot pieniędzy, tylko ostateczna + pieniądze.
A ile czekać? No znając żwawość, prefekcję i nadgorliwość holenderskiego urzędu można sobie jeszcze długo poczekać!

o kurczę, to faktycznie... A do kiedy wydają taki zwrot za dodatek zdrowotny?

Urząd ma jakiś problem z dodatkiem zdrowotnym za 2012 r.,a więc trzeba będzie troszkę jeszcze poczekać na pieniądze, napewno wypłacą pieniądze. Wczoraj właśnie dzwoniłam do urzędu w sprawie dodatku zdrowotnego za 2012 r. i natrafiłam na mojego ulubionego urzędnika, od którego naprawdę można czegoś konkretnego się dowiedzieć. Tak więc nie powiedział dosłownie, ale można się domyśleć, że ten problem urząd jeszcze rozwiązuje, wkrótce mają być wydawane decyzje + przelewy pieniędzy.

ja dalej nie otrzymalam zwrotu za 2012... skladalam jeszcze rzed koncem kwietnia 2013
firma rozliczajaca mowila ze urzad sprawdza bo oszustwa byly itd
czy wiecie moze ile jeszcze to potrwa? czy wy juz dostaliscie pieniadze?
pierwszy raz sie z czyms takim spotykam

W tej sprawie można zadzwonić do urzędu podatkowego i sprawdzić swój status i na jakim etapie jest Twoja sprawa.

Powrót