Zwrot renty rodzinnej - jak to ugryźc??

• Autor wątku Autor wątku McBoss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

McBoss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dostalem po raz drugi postanowienie o zwrocie nienaleznie pobranych swiadczen na kwote okolo 5000zl. ZUS chce, azebym to zwrocil, ale znalazlem na internecie (http://www.wspolnota.org.pl/content/view/2818/), ze aby ZUS mogl scigac te moje 5000zl, musial wczesniej wyslac powiadomienia, pouczenia, ze nie naleznie pobieram rente.

Jesli chcialbym to zrobic, tak jak ta kobieta z artykulu ktory podalem wyzej, to gdzie musze sie zglosic? Czy moze sa jakies inne rozwiazania?

Oddać kasę zanim ZUS złoży zawiadomienie do prokuratury w związku z wyłudzeniem świadczenia :)

problem w tym, ze nie mam juz tych pieniedzy. Jest mozliwosc, aby mi to na raty rozlozyli? Nie beda mieli przeciwskazan????

Czy jesli przedstawie rachunek za komputer, to zabiora komputer i po ptokach?

Radzę jak najszybciej skontaktować się w tej sprawie z ZUS, który może rozłożyć spłatę należności na raty.

Mamy ten sam problem. Po prostu zwracamy pieniążki, tyle ile mamy tyle zwracamy, gdyż dochód nasz dochód na 3 osoby wynosi 1200zł ( czyli mniej niż 500zł na osobę). Dlatego chciałam zapytać się czy mogę napisać do Zus'u wniosek o umorzenie pozostałych odsetek ? Wpłaciliśmy już 3/4 sumy łącznie z odsetkami. Czy jest jakaś szansa żeby przychylnie podeszli do mojej sprawy?

Wniosek zawsze można złożyć. Inna sprawa, czy zostanie on pozytywnie rozpatrzony.

Powrót