Zwrot samochodu

• Autor wątku Autor wątku Miczko15
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Miczko15

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam, nie jestem pewien czy dobry dział, ale mam pytanie. Kupiłem tydzień temu samochód, BMW e36 rocznik 1993 za 2600zł. Sprawa wygląda tak że na umowie napisane jest 900zł, zauważyłem to dopiero w domu(pierwszy raz kupowałem samochód). Auto po 3 dniach odmówiło współpracy, diagnoza jest taka- poszła uszczelka pod głowicą z powodu nieszczelnego układu chłodzenia, uciekał płyn z chłodnicy od samego początku czyli była to wada ukryta o której nie wiedziałem. Reszta wad wygląda tak że w drzwiach po obu stronach wypadają szyby gdy chce je otworzyć, później muszę wstawiać je ręcznie żeby utrzymały się w miejscu oraz nie działa zamek centralny, nie mogę otworzyć drzwi od strony kierowcy, muszę otwierać kluczem od strony pasażera i wtedy otwiera się reszta poprzez zamek centralny. O tym również nikt mi nie powiedział, dowiedziałem się dopiero po sprawdzeniu już po kupnie. Mam nagraną rozmowę w której mówię że za auto dałem 2600, a nie 900, oraz poruszam kwestie tych wad z drzwiami i szybami. Proszę o poradę co teraz zrobić, sprzedawca proponuje mi 800zł za to auto. Auto w tym momencie stoi u niego w warsztacie w Kaliszu(zaoferował się że to chłodzenie i drzwi zrobi za swoje pieniądze, uszczelkę nie). Mam jakieś szanse odzyskać pieniądze w sądzie?

Ciesz się że naprawi cokolwiek. To jest 24 letnie auto. Tam może być zużyte wszytsko.
A odzyskać możesz to co masz na umowie. Auto sprawdza sie przed kupnem nie po.
Kupiles na FV czy na normalną umowe K-S?

Kupiłem auto z komisu, zwykła umowa K-S

Na umowie jest wlasciciel komisu czy ktos inny?

Prawdopodobnie właściciel

Czyli inblanco, marne szanse na cokolwiek

Wysłane z mojego LG-K580 przy użyciu Tapatalka

Pod remizą może że dwa.razy poszpanujesz. Kupno wiekowego e36 na pierwsze auto to kiepski pomysł i kojarzy się jednoznacznie.

bardzo dziwne ze nie podjechales na diagnostyke przed podpisem umowy - wiele razy sie pisze o tym
dowiedziałem się dopiero po sprawdzeniu już po kupnie.
na doswiadczeniu tym sie teraz nauczysz....

Serio liczyłeś że za 2600 kupisz igiełke? Ciesz się że odpala i jedzie.

Miczko15 napisał:
Kupiłem tydzień temu samochód, BMW e36 rocznik 1993 za 2600zł. Sprawa wygląda tak że na umowie napisane jest 900zł
współdziłaleś w popełnieniu wykroczenia lub przestępstwa skarbowego.

Powrót