Zwrot samochodu.

• Autor wątku Autor wątku AlveA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AlveA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, dnia 5.09.17r kupiłem samochód od osoby prywatnej. Oglądanie samochodu jazda próbna wszystko okej, sprzedawca poinformował mnie że w samochodzie odpięty jest gaz, takto wszystko w porządku, samochód został kupiony, lecz podczas powrotu do domu (ok 40km) odczuwałem na skrzyni biegów niepokojące ciepło którego wcześniej nie było czuć. Na nastepny dzień rano samochodem jedynie pojechałem do lekarza ok 10km i wróciłem i samochód stał. dnia 7.07 w ogóle nie mogłem go odpalić, myślałem że klemy od akumulatora albo coś, ale nawet inny akumulator nie pomagał, samochód totalnie padł, czy jest możliwośc jego zwrotu albo żądania naprawy?

Zwrot tylko jeśli sprzedeający sie zgodzi.
Jakie to auto? duzo zaplaciles? przebieg?
Identycznych wątków jest tu kilak dziennie...poczytaj.

Bmw e36 coupe. 3300 przebieg 270tys. Było kilka mankamentow lecz o tym że wgl nie odpali na drugi dzień no wiadomo nic mowy nie było, rozmawiałem z tym panem lecz mówił mi że mnie rękojmia nie obejmuje i że samochód może mieć mankamenty, no wszystko pięknie ładnie rozumiem że może mieć ale ma palić i jeździć, a nie ze na drugi dzień nie jestem w stanie go wgl odpalić.

Temat wałkowany dziesiątki razy na forum.

Poczytaj o rękojmi pomiedzy osobami fizycznymi.

Poniewaz nic nowego nikt nie napisze zachecam do skorzystania z wyszukiwarki.

I pamietaj o art.6 KC.

Powrót