Zwrot samochodu

• Autor wątku Autor wątku Sylwia717
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sylwia717

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, w sobotę oglądałam auto w salonie AAAAUTO, wówczas też podpisałam umowę kupna, ale ze względu, że miał to być zakup na kredyt auto mogłam odebrać dopiero w poniedziałek. Niestety okazało się, że auto uległo w międzyczasie jakiejś awarii, o której dowiedziałam się dopiero w drodze do domu. Auto oglądane w sobotę było sprawne, natomiast po dojechaniu do domu zauważyłam, że nie działają światła i kierunkowskazy. Po dokładnym obejrzeniu auta okazało się, że nie działa też zamek centralny, nie można otworzyć bagażnika, nie świecą się niektóre kontrolki na desce rozdzielczej i kilka innych drobiazgów związanych z elektryką. Po dokładnym przejrzeniu wszystkich dokumentów okazało się też, że sprzedawca w sprytny sposób podsunął mi do podpisania dokument, według którego między innymi ma "zwiększone zużycie oleju". Na szybie przedniej jest też pajączek, którego nie było w raporcie i którego nie zauważyłam w trakcie oględzin.

Czy jest możliwość zerwania takiej umowy skoro przekazany mi pojazd posiada awarię, której nie było w memencie podpisywania umowy i zwrócenia auta czy jedynie mogę skorzystać z wymiany auta na inne w podobnej cenie z oferty sprzedającego? (Taką opcję mam przewidzianą w umowie).

Powrót