zwrot składek emerytalnych z norwegii

• Autor wątku Autor wątku stargard
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stargard

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
mam pytanie
mój mąż od 8 lat pracuje w Norwegii. W maju tego roku planuje na stałe zjechac do Polski.
Chciałam się dowiedzieć czy jest możliwy zwrot składek emerytalnych które mąż płacił w norwegii.
Mąż 3 miesiące temu otrzymał polską emeryturę więc zależy mu tylko na zwrocie tych składek w norwegii.
Moje pytanie czy jest możliwość zwrotu składek emerytalnych płaconych w norwegii , czy tylko można doliczyc sobie te składki i lata do emerytury.

Witam !
Ja też pochodzę ze stargardu szczecińskiego i też planuję wrócić do Polski w lipcu po siedmiu latach pracy w Norwegii. Z tym tematem walczę już 4 miesiące i udało mi się ustalić ( od osób które trudnią się rozliczaniem podatków i pomocą w załatwianiu różnych dokumentów w skatt i nav ) że się należy i można to odzyskać, ale każda z tych osób nie chce się podjąć tego zadania , nie wiem dlaczego. Dotarłem do łotysza który jest już w swoim kraju i próbuje tą sprawę załatwić z Łotwy. Jestem umówiony na spotkanie kiedy przyjedzie do Norwegii w najbliższym czasie . Jak będę miał nowe wiadomości to napiszę i proszę o to samo .
Pozdrawiam

witajcie jestem właśnie na etapie powrotu po 13 latach z Norwegii i też chiałabym odzyskać wpłacone składki na norweską emeryture,dodam iż nie planuję i nigdy więcej nie mam zamiaru wracać do tego kraju czy są tu osoby którym udało się coś takiego załatwić???/ proszę o pomoc

daniel1215 napisał:
Witam !
Ja też pochodzę ze stargardu szczecińskiego i też planuję wrócić do Polski w lipcu po siedmiu latach pracy w Norwegii. Z tym tematem walczę już 4 miesiące i udało mi się ustalić ( od osób które trudnią się rozliczaniem podatków i pomocą w załatwianiu różnych dokumentów w skatt i nav ) że się należy i można to odzyskać, ale każda z tych osób nie chce się podjąć tego zadania , nie wiem dlaczego. Dotarłem do łotysza który jest już w swoim kraju i próbuje tą sprawę załatwić z Łotwy. Jestem umówiony na spotkanie kiedy przyjedzie do Norwegii w najbliższym czasie . Jak będę miał nowe wiadomości to napiszę i proszę o to samo .
Pozdrawiam
witam czy udało się coś w tej sprawie zdziałać??

Powrót