zwrot sklep ***

• Autor wątku Autor wątku 72artur
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
7

72artur

Użytkownik
Odpowiedzi
53
Witam zapytanie grzecznościowe
Koleżanka zakupiła od firmy *** z oficjalnej strony sklepu towar na 1600 zł za pobraniem

1 bluzkę odesłała zaraz po otrzymaniu w zgłoszeniu zwrotu należało podać numer karty na która zwrot za bluzkę ma być zatwierdzony. Zwrot doszedł 30 grudnia ale 28 grudnia odesłała tez futerko (980 zł ) i sklep poinformował 06 stycznia ze zwrot na kartę został dokonany. Jednak pieniądze nie przychodziły Konsultant na infolinii zarzekał ze to wina banku (wystawczy karty podanej do zwrotu )podał też numer bankowy zwrotu . Koleżanka więc zrobiła więc reklamacje w banku ci odpisali ze pod numerem podanym ze sklepu jest zarejestrowany zwrot tylko ten 30 grudnia skoro 06 stycznia dokonano nowej transakcji powinien mieć on inny numer
wiec znowu do sklepu sklep zarzeka się ze zwrot poszedł na kartę z tego numeru i koniec nie chcą już rozmawiać wg nich jest wszystko ok
Koleżanka nie wie co robić ..
Utrudnienia sa takie ze adres Siedziny tego sklepu jest w Szwajcarii a zatem czy złożenie doniesienia na policję jest możliwe w PL ?
dziękuje za pomoc

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie ma czego zgłaszać policji. To spór na tle wyłącznie cywilnym.

dziękuje za odpowiedz
dlaczego Pan uważa ze to jest cywilna sprawa ?
przecież ja towar zwróciłam do sklepu -a sklep nie oddał mi pieniędzy
to jest oszustwo
..czy mogę uzyskać więcej informacji ?:(

72artur napisał:
to jest oszustwo

Zapoznaj się z definicją oszustwa.

Jeśli sklep nie zwraca środków zawsze możesz ich wezwać pisemnie do zwrotu pod rygorem skierowania sprawy do sądu.
Właściwym do rozstrzygnięcia sporu pewnie będzie sąd w Szwecji.

Ostatnia edycja:
Powrót